За Крпачов

Една латинска поговорка вели: Homines sumus, non dei! - Луѓе сме, а не богови!


Земајќи го ова парче земја за наше засолниште, нам ни останува да живееме, уживаме, создаваме.


Човековиот одмор изедначувајќи го со релаксација, мир и добра храна не поттикна да го создадеме Крпачов камен.


Место чија локација е природата на Радобил, каде храната излегува од фурната на најдобрите мајстори.

Каде

На патот Прилеп-Кавадарци, симнувајќи го превојот Плетвар, од десната страната, во селото Радобил, во рамнината на Големо Радобил - тука е Крпачов камен.


Крпачов камен е сместен во рамнината на Големо Радобил, во најплеменитиот негов дел, дел кој изобилува со многу зеленило и со вода која доаѓа од две реки кои се спојуваат во непосредна близина од нашата локација, Топличка и Царевичка река.

Гурманско место

Парк на речни риби, парк на пауни, парк на зајчиња и врапчиња, парк на децата и нивната игра, парк на возрасните и на нивниот спокој, парк за сите кој има многу да понуди и за вашето око и за вашата душа. 


Природата во Крпачов камен ќе ја доживеете низ распространети камени патеки чија должина надминува еден километар. Крпачов е местото за вашите излети, прошетки и семејни прослави, ваш втор дом.

Монотонијата на секојдневието, сивилото кое го носат обврските, рутината на животот бараат од човекот да најде место каде што ќе заборави на се, каде што ќе се препушти на уживањето, на мирот, Крпачов камен нека биде тоа место за вас.

Вашиот втор дом

Крпачов камен нека биде место за вашите излети, прошетки и семејни прослави, нека биде ваш втор дом. Камени патеки чија должина надминува еден километар, за ваше уживање.
Мирна локација која плени, за одмор и релакција


ТИЕ ШТО НЕ ПОСЕТИЈА, ИЗЈАВИЈА ...

Quiet and very cozy place for a family or friends to come by and enjoy in peace and quiet.Nature Is all around and there's much to see.I recommend this place.

Zlatko Chulev

Very peaceful place, in the middle of mountains. Good service and quality food. 5/5!

Marija Vasilevska

A place to visit again and again. They opened up quite recently so not too many people know about them yet. Still, they are based in a good location, not too difficult to find them, just need to be careful when coming from Kavadarci since you have to take the turn left from your lane on the highway making it obstructing for the vehicles behind. One more thing to keep in mind - bring cash! They are still improving things but credit card payment is not available so far. Pretty sure anyone will like it here!

Romeo Zizu

The most pleasant surprise and experience. The facility is in beautiful nature, the portions are plentiful and deliciously prepared, the service is outstanding. All praise for the helpful and hardworking Goran. The prices of food and drinks are very favorable.

Zoran Petrovic

Ве очекуваме!

Посетете го Радобил од каде што легендите велат дека мома не се давало, само се земало.

Погледнете го каменот кој се стркалал и го одбрал токму ова место за своја локација.

Посетете не секогаш кога ќе сакате добра храна, прекрасна природа и пријатен амбиент.


Ние постоиме за Вас ! 


©rafted by Balkanea, аll rights reserved